| e-mail: sgcag@sgcag.info | Канцелария: 0879 908 715
.

З@едно з@ по-добър интернет

Денят на по-безопасен интернет е знаково събитие в календара за онлайн безопасност. Той стартира през 2004 г. в рамките на инициатива на ЕС с проект Safe Borders. Продължител на тази идеята се превръща Insafe, която изгражда мрежа от центрове за безопасен интернет. Днес денят на по-безопасния интернет надхвърля традиционната си географска зона и се празнува в около 200 страни и територии на всички континенти и достига до милиони хора по целия свят.

Лозунгът на кампанията „Заедно за по-добър интернет“ е призив за действие за всички заинтересовани страни да се обединят в създаването на по-добър интернет за всички. Родителите, възпитателите, учителите и педагозите имат ключова роля в това отношение, тъй като те са отговорни за образованието на децата и младите хора за потенциала и рисковете на цифровия свят.

Празникът се отбеляза и в СГСАГ „Христо Ботев“ с конкурс за постер на тема „Пази детето в Интернет“. След онлайн гласуване се определи и победителя на конкурса – Бризеида Радкова от 11. Е клас.

Гост на събитието беше и министърът на електронното управление Александър Йоловски.

В открит диалог с учениците той сподели важни моменти за дигиталната следа, която всеки оставя без да осъзнава каква е тя. Разясни как всеки да гарантира сигурността си при използване на дигитални услуги.

Всеки участник на събитието си тръгна с полезни съвети за онлайн безопасността си.

Не забравяйте, че интернет е важен източник на информация и забавление!

Изследвайте разумно виртуалния свят!

06.02.2024 г., гр. София

📷 клуб „Публицистична фотография“