| e-mail: sgcag@sgcag.info | Канцелария: 0879 908 715
.

Конкурси, състезания и олимпиади през учебната 2022 – 2023 г. (Архив)

Конкурси, състезания и олимпиади през учебната 2022 – 2023 г. (Архив)

Пролетен конкурс

По повод пролетната изложба на ученици от IX Е клас, СГСАГ „Христо Ботев“ обявява пролетен конкурс с рисунките от изложбата.    Гласуването се извършва във фейсбук страницата на училището в срок до 29.03.2023 г. Учениците ще бъдат наградени с:  награда на публиката (рисунката, събрала най-много харесвания)  награда на журито  награда на директора Победителите ще бъдат [...]

Втори онлайн конкурс „ВОДАТА – ДВИЖЕЩАТА СИЛА НА ЖИВОТА“ Срокът за участие, се удължава до 16.03.2023г. включително! По случай Световния ден на водата - 22 март,  СГСАГ „Христо Ботев“, обявява конкурс за ученици от VIII до XII клас на тема „ВОДАТА – ДВИЖЕЩАТА СИЛА НА ЖИВОТА“ в две категории – рисунка и фотография. Конкурсът ще [...]

1.Конкурс за  създаване проект-концепция за емблема за отделните специалности в гимназията, както и за училищния парламент.

Запазеният знак, да бъде авторски, следва да бъде максимално опростен и стилизиран, без излишни елементи и детайли. Образът, трябва да символизира дейността, която изобразява, без да бъде необходимо наличието на придружаващ текст. Да бъде изработен както в черно-бял вариант, така и в цветен, като гамата да не надвишава три цвята. Проектите, могат да бъдат изпълнени на ръка или в дигитален вариант.

Всеки участник има право да представи неограничен брой проекти за избрано или за всяко от направленията както следва:

 • Строителство и архитектура
 • Парково строителство
 • Водно строителство
 • Транспортно строителство
 • Геодезия
 • Брокер недвижими имоти
 • Училищен парламент

Проектите се изпращат на имейл depokultura@sgcag.info до 08.05.2022г.

С авторите на избраните проекти, следва да бъдат проведени консултации с цел доразвиване на идеите, в случай че е необходимо, както и техническо подготвяне на изображенията с цел по-нататъшно възпроизвеждане.

Комисията запазва правото да избере повече от един участник за първо място или нито един в случай липса на подходяща идея за представителна визия.

2. УЧИЛИЩНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО „СТРОИТЕЛНА ГРАФИКА“ НА ТЕМА “ОРНАМЕНТИ”

На вниманието на учениците. Срокът за предаване на разработките за състезанието е удължен до 03.03.2022 г.

Регламентът на състезанието можете да видите като натиснете ТУК

Постер на състезанието можете да видите ТУК

3. ПЪРВИ ОНЛАЙН КОНКУРС
„ВОДАТА – ДВИЖЕЩАТА СИЛА НА ЖИВОТА“

По случай Световния ден на водата – 22 март,  СГСАГ „Христо Ботев“, обявява конкурс за ученици от VIII до XII клас на тема
„ВОДАТА – ДВИЖЕЩАТА СИЛА НА ЖИВОТА“ в две категории – рисунка и фотография. Конкурсът ще се проведе онлайн през официалната Фейсбук страница на СГСАГ „Христо Ботев“ (
ЛИНК) от 17 до 21 март 2022 г.
Творбите се изпращат до 16 март на
email: vodata@sgcag.info

Обявяване на победителите – 22 март 2022 г.

 1. Регламент на конкурса:
  • Конкурсът се провежда в две категории – рисунка и фотография. В конкурсa имат право да участват ученици от VIII до XII клас от професионалните гимназии по строителство и архитектура в България, като рисунките и фотографиите се изпращат до 16.03.2022 г. на email: vodata@sgcag.info
  • Участниците трябва да подадат попълнена и сканирана декларация за участие. С изпращането на рисунка или фотография, изпращащият декларира, че е запознат и приема условията описани в декларацията за участие. Декларацията може да прочетете и изтеглите ТУК. С нея родител, настойник или упълномощен, дава съгласието си детето да участва и творбата му да бъде публикувана и използвана за постери, изложения, изложби и други, свързани с дейността на СГСАГ.
 • I категория – рисунка.

Рисунка в свободна техника и свободни материали – графични или живописни материали, съответно моливи, пастели, флумастери, маркери, акварелни бои, темпера, акрилни бои и прочее по избор на участника. Формат не по-малък от А3, по възможност картон. Основна цел на рисунката е да се придаде усещане за темата “Водата-движещата сила на живота” като се вникне в нейната идея. Готовите рисунки следва да бъдат заснети във формат jpeg. и изпратени на посоченият e-mail в срок до 16 март 2022 г. В писмото се посочват имената, класа и училището на ученика. Само победителите изпращат творбите си на адреса на училището като към творбата задължително се прилага декларация за участие.

 • II категория – Фотография

Фотографиите трябва да са свързани с темата на конкурса и да изобразяват обект, свързан с водата – вода, воден обект или хидросъоръжение. Снимките трябва да са с високо качество и не трябва да са обработвани с филтри. Изпращат се на email: vodata@sgcag.info във формат „.jpeg”  до 16 март 2022 г.
Снимките трябва да са авторски и да не са публикувани в други конкурси.

 1. Как да участвате?

Изпратете до 16 март рисунка или фотография на email: vodata@sgcag.info заедно с подписана и сканирана декларация за участие, като посочите информация за участника – три имена, клас, училище, телефон и e-mail за контакт на участника и родител /или учител/. Върху рисунките и фотографиите не трябва да се изписват имената на участника.

 1. Гласуването се извършва във фейсбук страницата на събитието с поставяне на „лайк“  под конкретната творба.
  Във всяка категория победители ще са
  творбите, получили най-много „лайкове“ за срока на конкурса.
  След като харесате официална страница във Фейсбук (ЛИНК)
  , харесайте снимката/фотографията, за която желаете да гласувате.
 1. Награден фонд:

Във всяка от двете категории ще бъдат раздадени първа, втора и трета награди, в зависимост от полученият брой гласове в онлайн глауването.
„Награда на журито“ се връчва и в двете категории за една творба по оценка на журито без оглед на получените онлайн гласове. Всеки участник ще получи „Диплом за участие“.

 1. Срокове и етапи на конкурса

Първи етап:
Изпращане на рисунки и фотографии за участие: до 16 март 2022 г.

Втори етап:
Селекция от журито на конкурса: от 10 до 17 март 2022 г.

Трети етап:
Публикуване на рисунките и фотографиите и гласуване: от 17 до 21 март 2022 г.

Четвърти етап:

Обявяване на победителите от конкурса: 22 март 2022 г.

Пети етап:

Изложба в СГСАГ „Христо Ботев“: 30 март 2022 г.

 

За въпроси относно конкурса: vodata@sgcag.info

 

Комисия по организация на конкурса и оценяване на творбите:

Наташа Грунева
д-р инж. Виолетка Цолова
инж. Славка Мечкарова
л. арх. Емил Манолов
Тома Гълов
инж. Ваня Хамаме