| e-mail: sgcag@sgcag.info | Канцелария: 0879 908 715
.

Конкурс за комикс „КОЛЕДНА ИСТОРИЯ”

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” отправя покана за участие към учениците от град Бургас и страната, да участват в конкурс за изработване на комикс на тема „Коледна история”, свързана с наближаващите коледни и новогодишни празници

Целта е чрез средствата на комикса, изобразително изкуство, анимация, карикатура и словото да се  обединят и стимулират деца от различни възрасти в областта на комикса и визуалното изкуство.

Сюжетът трябва да е представен от 4 до 6 рисунки върху картон с размер  – А3.
Към комикса да има надписи, поясняващи действията на героите (диалози или мисли).

В творческото състезание могат да участват ученици от 1 до 12 клас, класирани в следните възрастови групи:

1-ва група – от 7 до 10 години

2-ра група – от 11 до 14 години

• 3-та група – от 15 до 19 години

Участниците са свободни сами да изберат техниката и материалите, с които ще творят /акварел, бои, моливи, пастели или флумастери/.

На гърба на комикса да са отбелязани трите имена на участника, възраст, град, клас, учебно заведение, телефон и имейл за връзка.

Комиксите, които отговарят на условията на конкурса, ще се разгледат и оценят от художниците Елисавета Ангелова и Николай Ангелов-Гари.
Двамата са членове на Дружеството на бургаските художници и имат редица отличия и участия в художествени проекти и изложби в страната и чужбина.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат творбите си на адрес:

• гр. Бургас, к-с „Меден рудник”, бл. 25 (партер)
• читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”
• тел. за контакти: 0895 506 219

Краен срок за изпращане: 30.11.2022 г.

Конкурсът е индивидуален и творбите НЕ се връщат!

С най-добрите комикси ще бъде подредена изложба в читалището. Отличените от журито ще получат награди, а всеки участник Грамота за участие на посочения от него имейл.

Личните данни на участниците в конкурса за комикс „Коледна история” ще бъдат обработени и използвани единствено за целите, задачите и осъществяването на настоящия конкурс, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни, във връзка с употребата и прилагането на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и в съответствие с Вътрешните правила на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”.