| e-mail: sgcag@sgcag.info | Канцелария: 0879 908 715
.

„Световен ден за възпоменание на жертвите на ПТП“

На 19.11.2013 г. в часовете по безопасност на движението по пътищата отбелязахме “Световния ден за възпоменание на жертвите на ПТП“.

Заедно с учениците от СГСАГ „Христо Ботев“ се запознахме и дискутирахме тъжната статистика за жертвите на пътя през 2023г., която показва следните данни: 521 души са загиналите вследствие от ПТП, 30 от които са деца. 23 от тях са били пътници в автомобилите участвали в пътнотранспортното произшествие, а останалите 7 са били блъснати.

Тук сме обърнали внимание и на зачестилите инциденти на пешеходни пътеки в близост до училищата. България е на второ място в Европейския съюз по загинали хора от ПТП. В часовете по БДП в СГСАГ „Христо Ботев“ насочваме вниманието на учениците основно към безопасността на пътя и превенцията от пътнотранспортни произшествия, отнесени както като участници в движението в качеството си на пешеходци, така и като шофьори на автомобили, за тези от по-горните паралелки. Полагаме усилия за възпитаване и поддържане на основни навици на улицата, които спасяват животи. Говорим за важността от следване на правила и последниците от тяхното неспазване!