| e-mail: sgcag@sgcag.info | Канцелария: 02/866 12 71
.

“Запознай се със София”

love-sofia-2019

Илюстрация: Богдан Йонков – таралеж .ко

Клубът по интереси “Запознай се със София“ е предназначен за ученици със засилен интерес към географията и към изучаването на историческото минало и настояще на родния град и столица на България.
Чрез него те разширяват своите познания, развиват интерес към проблемите на града и тяхното разрешаване.

Клубът предоставя възможност за изследователска дейност и изготвяне на ученически проекти, като за целта се използват различни източници на информация, дискусии между учениците и защита на личните им становища.
Част от задачите са самостоятелни, докато други са свързани с  работа в екип, което развива социалните им умения.

В програмата е включено изучаване и визита на архитектурните шедьоври на града, които са пряко свързани с изучаваните специалности в училището и с поглед към бъдещата реализация на учениците.

Клубът допринася за патриотично възпитание, гордостта от постиженията и достойнствата на един от най-древните градове в света и неговото място на картата на Европа.

Посещение в Националната галерия – Октомври 2023 г.

С учениците от клуба посетихме четвъртото издание на Международното биенале на стъклото – 2023,
в
Квадрат 500 на Националната галерия.

Изложбата събира автори от 48 държави и е със специалното участие на чешкото дуо Станислав Либенски и Ярослава Брихтова, нидерландски художници, автори от италианската /муранска/ школа в художественото стъкло – Лучо Букако, Катерина Дзуки и други.

Галерия от посещението ни: