| e-mail: sgcag@sgcag.info | Канцелария: 0879 908 715
.

Творческа среща с писателката Павлина Павлова

Учениците от клуб „Литература и родолюбие“ участваха в проекта „Проекции в литературните пространства – 2024“ по програма „Събития“ на Столична община. Всяка година Съюзът на българските писатели прави обзор на издадените през предходната година и предоставени от автори и издатели книги. В „Дом Дора Габе“ на бул. „Васил Левски” 60, писателката Павлина Павлова се срещна с учениците от клуба с ръководител Жанет Думкова. Павлина Павлова е автор на над 70 книги (поезия и проза, за деца и за възрастни). Носителка е на престижни национални и европейски награди като: „Роман на годината 2021“ от Съюза на българските писатели за „Орфей – Божественият“ – исторически роман, националната литературна награда „Проф. Димитър Димов“ за цялостно белетристично творчество (2018); националната награда „Калина Малина“ за цялостно творчество за деца (2013).

Писателката  представи новия си роман за тийнейджъри „Тадуф“. Сподели, че вдъхновението й е неизчерпаемо за романи, разкази и стихотворения, а нейният най-голям заряд е природата.

Срещата със съвременната българска авторка беше много полезна и интересна за учениците. И доказа, че и днес има автори, които могат да завладеят аудиторията и да предадат чрез своето творчество паметта за миналото и да запазят и изградят ценностите, които са нужни за бъдещето. Учениците от клуба се сдобиха с книги, подарени от Павлина Павлова с лично послание към всеки един от тях. Получиха и подаръци от „Дом Дора Габе“ – различни издания на списание „Пламък“.

10.05.2024 г., „Дом Дора Габе”