| e-mail: sgcag@sgcag.info | Канцелария: 0879 908 715
.

Регионален кръг на Най-добър млад строител 2023 г.

Тази година домакин на регионалния кръг на националното състезание „Най-добър млад строител“ беше
Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ – Благоевград

„За нас е огромна чест да бъдем домакини на регионалния кръг от националното състезание. Благодаря на всички партньори и в частност на кмета на Благоевград, който ни подкрепя във всяко едно начинание“, каза по време на приветствието си Марияна Митова, директор на ПГСАГ „Васил Левски“.

Началото на състезанието бе дадено от кмета Илко Стоянов, който поздрави участниците от гимназиите по строителство и архитектура в Благоевград, Пазарджик, Перник, Пловдив и София с думите: „Нашата държава има нужда от хора като вас, хора, които градят. Пожелавам Ви да бъдете успешни и здрави. Вярвам, че сте способни да допринесете родината ни да се превърне в по-красиво и по-добро място за живеене“.

Присъстваха още Ивайло Златанов – началник на РУО – Благоевград, Симона Митова – директор „Образование“ към Община Благоевград и инж. Любомир Треновски – директор на Дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ към общинска администрация.

Отборите се състезаваха в общо четири дисциплини, а именно: мазилки, шпакловки и бояджийски работи, облицовки и настилки, зидария и сухо строителство.

Отборът на СГСАГ се представи на ниво, показвайки отлични умения във всички дисциплини, но въпреки положените усилия на учениците ни,  малко не им достигна да се класират за националното състезание.

📷 Клуб „Публицистична фотография“

20-21 март  2023 г., гр. Благоевград